30. listopadu–6. prosince 2021
Aktuální
vydání
17
Předchozí vydání
Hledat
image:Image Šest cest, kudy se ubíráme k Bohu

Šest cest, kudy se ubíráme k Bohu

Téma

Když posloucháte příběhy konvertitů, často žasnete, že jejich cesty k Bohu jsou pestré jako horská louka v květu. Tyto miliony cest hledání a (znovu)nacházení Boha shrnul americký jezuita James Martin ve své knize Jezuitský návod (téměř) na všechno (KNA 2020) do šesti skupin. Popisuje výhody každé z nich, ale i nástrahy. První je cesta víry. Do této skupiny patří lidé, kteří se narodili do věřících

image:Image Vakcíny fungují. Bohu díky

Vakcíny fungují. Bohu díky

Publicistika

O některých námitkách věřících proti očkování na covid-19 v době sílící pandemie hovoříme s knězem, molekulárním biologem a přednostou Ústavu etiky a humanitních studií 3. lékařské fakulty UK MARKEM VÁCHOU. Nedávno arcibiskup Jan Graubner veřejně poprosil, podobně jako papež František, aby se lidé nechali očkovat proti covidu. Nakolik je důležité, aby biskupové promlouvali i o těchto věcech? Velmi!

image:Image Adventní časná rána s dětmi

Adventní časná rána s dětmi

Doma

Lucerničky stojí na stole nachystané už od večera, stejně jako hromádky teplého dětského oblečení. A budík je nastavený na pátou ranní. Když začne zvonit, přichází obvykle pokušení vzdát to nebo si postavit hlavu: z vyhřáté postele se nechce, je nad ránem, venku panuje děsná zima a tma a vyhlídka na vymrzlý kostel nepatří k těm nejlákavějším. „Vstávejte, jedeme na roráty,“ ukončí váhání rodiče.

Nenechte si také ujít

Reklama
Reklama
Tištěné předplatné Chcete dostávat Katolický týdeník i v tištěné podobě každý týden do své schránky?
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou