Lupa
Obsah Obsah
Archiv
Portál
Archivní článek

Ahoj, tady papež František

30. 8. 2013

Tisk

Italský mladík si telefonoval se Svatým otcem. Stefano Cavizza, devatenáctiletý student ze severoitalské provincie Padova, obdržel ve středu 21. srpna nečekaný telefonát – od papeže.

Vydání: 2013/35 Komunisté chtějí zmařit narovnání, 30.8.2013

 
Informoval o tom místní deník Padova-Oggi. „Chtěl jsem se podělit o tento fantastický zážitek a hlavně poukázat na papežovu pokoru a jeho blízkost k nám věřícím,“ objasnil Cavizza, proč se svěřil se svým zážitkem médiím.
Před několika týdny dostal papež do rukou Cavizzův dopis, v němž mu mladík popisoval svůj život, a rozhodl se na něj odpovědět telefonicky. Hned v úvodu nabídl šokovanému studentovi tykání: „Myslíš, že apoštolové Kristu vykali? Že ho oslovovali Vaše Excelence? Byli to přátelé, stejně jako jsme teď my dva, a já si s přáteli obvykle tykám.“ 
„Nemohl jsem tomu uvěřit. Smáli jsme se a žertovali asi osm minut,“ popsal událost překvapený mladík. V závěru hovoru papež Cavizzovi požehnal a vyzval ho, aby se za něj pomodlil. „Byl to nejkrásnější den v mém životě,“ uvedl Stefano Cavizza.
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou