Lupa
Obsah Obsah
Archiv
Portál
Duben 2024
Březen 2024
Únor 2024
Leden 2024
Prosinec 2023
Listopad 2023
Říjen 2023
Září 2023
Srpen 2023
Červenec 2023
Červen 2023
Květen 2023
Duben 2023
Březen 2023
Únor 2023
Leden 2023
Prosinec 2022
Listopad 2022
Říjen 2022
Září 2022
Srpen 2022
Červenec 2022
Červen 2022
Květen 2022
Duben 2022
Březen 2022
Únor 2022
Leden 2022
Prosinec 2021
Listopad 2021
Říjen 2021
Září 2021
Srpen 2021
Červenec 2021
Červen 2021
Církev.cz Zprávy Logo Duchovní péče Katolický týdeník E-shop Česká biskupská konference
Archivní článek

Tátové bojovali, děti fandily

5. 3. 2013

Tisk

Vydání: 2013/10 Srdečně poděkoval, rozloučil se a odešel, 5.3.2013, Autor: Tomáš Kutil

Napínavý souboj až do poslední sekundy zažil minulou sobotu zaplněný zimní stadion v Poličce na Vysočině. Tým Klofanů z Chrudimi se tu utkal s týmem Salaš Hradec Králové o pohár biskupa Jana Vokála.

Sobotní zápas byl vyvrcholením celé sezony Křesťanské amatérské hokejové ligy (KAHL), kterou letos hrálo šest týmů. Čtyři z nich pak postoupily do vyřazovací části. Finále přilákalo mnoho diváků. Převládali příznivci Klofanů, dorazilo ale i mnoho domácích, přestože farní poličský tým skončil až na třetím místě, a ve finále tedy nehrál.

V ochozech stadionu nechyběly tradiční atributy hokejových fandů – dresy, šály, trubky či bubny, ale namísto typické mužské převahy fandily především děti a jejich maminky. O přestávkách se pak děti nahrnuly na střídačky a své tatínky mohutně povzbuzovaly.

Po poměrně opatrné první třetině nabral zápas spád a Klofani, jejichž fanoušci měli v publiku jasnou převahu a dávali to notně najevo, vstřelili první gól. Radost diváků byla obrovská. „To je ono, chlapi, přidáme další,“ hecoval své svěřence trenér. A oni poslechli. Za chvíli přidali druhou trefu a na začátku třetí třetiny už vedli 3:0. Zdálo se, že je rozhodnuto. Tým Salaš se ale nevzdal a bojoval. Po krásné akci se jim podařilo poprvé překonat do té doby bezchybného gólmana Klofanů a prolomit svou střeleckou smůlu. Další trefy na sebe nenechaly dlouho čekat, a než se diváci stačili rozkoukat, bylo vyrovnáno. A Salaši to nestačilo. Přidala čtvrtý gól a loňští vítězové ligy Klofani byli jako opaření. Přesto se nadechli k závěrečnému náporu, dokonce odvolali brankáře a puk do brány tlačili snad i očima. Salaš přesto odolala a své vítězství uhájila. Zhruba za 20 minut tak mohl její kapitán, jinak teolog P. Tomáš Petráček, za bouřlivého potlesku zvednout nad hlavu veliký pohár od královéhradeckého biskupa Jana Vokála. A udělal to se stejnou radostí, jako kdyby držel Stanleyův pohár, který patří vítězi slavné kanadsko-americké NHL.

„Jsem velmi rád, že se chlapi takhle společně setkávají, sportují a dělají dobrou věc,“ pochvaloval si poličský administrátor P. Miloslav Brhel, jenž vítězům spolu se starostou předával medaile. Na finále zval mj. v ohláškách či na farním webu. Atmosféra i úroveň finále se líbily rovněž hlavnímu organizátorovi ligy Luboši Sedlákovi. „Musím pochválit Poličku, místní zajistili bezvadné zázemí,“ prozradil. Ligu by velmi rád rozšiřoval do dalších diecézí, líbila by se mu i představa „konkurenčních“ soutěží, jejichž vítězové by se pak utkali mezi sebou. „Potřebovali bychom pro to ale více nadšenců – jak hráčů, tak organizátorů. Kdo by do toho měl chuť, ať se mi ozve,“ pobízí Luboš Sedlák. Bližší informace o lize a kontakty jsou na www.kahl.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou