Lupa
Obsah Obsah
Archiv
Portál
Archivní článek

Vyběhali půl milionu korun pro hospic

12. 6. 2018

Tisk

Přes půl milionu korun vynesl minulou sobotu běh pro litoměřický Hospic sv. Štěpána. Zúčastnilo se ho na 600 běžců.

Vydání: 2018/24 Oděv kosmonautů pro papeže, 12.6.2018, Autor: Tomáš Kutil

Příloha: Diecézní zpravodajství - Litoměřická diecéze


Účastníci společně uběhli 2 493 kilometrů, což je zhruba vzdálenost z Litoměřic do španělského Madridu. A zapojily se všechny generace – nejstaršímu běžci bylo 73 let, nejmladšímu 3 roky. Na organizaci se podílelo 60 dobrovolníků. „Byla tu skvělá atmosféra, všem moc děkujeme. Výtěžek ze startovného, z doprovodného prodeje i z výzev běžeckých ambasadorů poputuje na zajištění služeb hospice, především pak na pohotovostní služby lékařů v domácím hospici,“ popisuje Zuzana Legnerová z Hospice sv. Štěpána.
Devět kilometrů
Běhalo se na tratích v délce 1, 3 a 9 kilometrů, které vedly z litoměřického Dómského pahorku na Střelecký ostrov a zpět. Nejmenší děti do 6 let běžely pak půlkilometrovou trať okolo hospice.
Záštitu nad akcí převzal místostarosta Litoměřic Pavel Grund a sportovní záštity se ujala Kateřina Baďurová Janků, stříbrná medailistka z mistrovství světa ve skoku o tyči a vítězka Star Dance, která se akce i osobně zúčastnila.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou