Lupa
Obsah Obsah
Archiv
Portál
Archivní článek

Papež nemá v úmyslu vzdát svůj boj

26. 3. 2005

Tisk

Jan Pavel II. zahájil rehabilitaci po zákroku tracheotomie, kdy mu byla do hrdla zavedena trubice usnadňující dýchání. Podle lékařské zprávy, tlumočené vatikánským tiskovým mluvčím Joaquínem Navarro-Vallsem, probíhá rekonvalescence Svatého otce bez komplikací a již pár dní po operaci znovu začal pracovat na svých spisech.

Vydání: 2005/11 Najít si čas na Boha, 26.3.2005, Autor: podle agentur

Generální audience papeže ale ještě v týdnu po operaci nebyla plánovaná. „Celkový stav a výsledky vyšetření jsou dobré. Svatý otec se stravuje pravidelně, každý den tráví několik hodin v křesle. Zahájil také dechová a foniatrická cvičení,“ řekl Navarro-Valls. Ještě začátkem minulého týdne však zdůraznil, že o tom, kdy papež opustí kliniku, spekulovat nehodlá.

„Svým vystoupení dal Svatý otec katolíkům celého světa znovu jasně najevo, že nemá v úmyslu vzdávat svůj boj s následky Parkinsonovy choroby a pokročilého věku a že hodlá dále zůstat v čele své církve,“ uvedlo Radio Vaticana.

Papežova nedávná operace vzbudila vlnu solidarity po celém světě. V řadě zemí se - obdobně jako při papežově hospitalizaci začátkem února - věřící začali intenzivněji modlit za jeho zdraví. Svatý stolec navíc nyní zprovoznil zvláštní internetovou adresu, která bude fungovat po dobu papežova pobytu na římské klinice Gemelli a kdokoli na ni může zaslat přání nebo pozdrav Janu Pavlu II. Na oficiálních stránkách Svatého stolce www.vatican.va je třeba nejprve zvolit jeden z šesti nabízených jazyků a následně kliknout na ikonku „zpráva pro papeže“. Agentura Zenit dokonce uvedla e-mailovou adresu na kliniku - john_paul_ii@vatican.va.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou